Natuurschoon in de Eifel

De flora en fauna in de Eifel kennen een grote mate van biologische diversiteit. Dit is mede te danken aan de hoogteverschillen in het gebergte in dit deel van Duitsland. Ook de klimatologische omstandigheden hebben een grote invloed op de planten en dieren die er leven. Voor wandelaars en natuurliefhebbers is de Eifel dan ook een heerlijk gebied.

Stadjes en dorpen in de Eifel

Mooie dorpen en stadjes zijn volop te vinden in de Eifel. Echt grote plaatsen zul je niet aantreffen in dit gebied. Van bijna elke plaats is op Eifelgids.nl een korte omschrijving te vinden met informatie over de historie en de toeristische waarde. . Ideaal voor liefhebbers van vakwerkstadjes zoals bijvoorbeeld Monschau.

Actief bezig in de Eifel

De Eifel is een geliefd wandel-en fietsgebied. Een groot deel van is beschermd natuurgebied waarin het genieten is voor buitenmensen. Vele kilometers aan wandel en fietspaden nodigen uit om verkend te worden. Routes als de Eifelsteig zijn zeker een aanrader maar er zijn tal van minder bekende die zeker zo mooi en verrassend zijn.

De Eifel ontdekken

De Eifel is één van de fascinerendste vakantiegebieden die binnen een paar uur reizen vanuit Nederland te bereiken is. Landschappelijk gezien kent het veel natuurschoon en is bijzonder gevarieerd. De Eifel herbergt veel historische stadjes die een bezoek meer dan waard zijn. Dus zowel natuurliefhebbers als cultuurliefhebbers kunnen in de Eifel hun hart ophalen. Voor kinderen valt er veel te beleven in de verschillende pretparken en de avontuurlijke routes die veel te vinden zijn zijn leerzaam en heel leuk om te doen. De Eifel is daarom niet alleen bij uitstek geschikt voor een korte trip met zijn tweeën, maar ook zeker voor het hele gezin om gedurende een paar weken op vakantie te gaan.

Continue Reading