Eifelgids.nl

Welkom op Eifelgids.nl
Het online magazine over het prachtige Eifellandschap in Duitsland.

Eifel informatie


Hotelzoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Doe tips

Eifel

Een huis in de Eifel - Anja Krabben

Anja Krabben heeft sinds 2008 een (tweede) huis in de Eifel. Om het weekend rijdt ze – met man en kat – vanuit de Randstad ná de spits daar naartoe en komt ruim voor middernacht in een geheel andere wereld aan. Met bergen, Caspar David Friedrich-bossen, vulkaanmeren, prachtige uitzichten, oude kasteelruïnes, heel veel kapellen, steeds meer windmolens, rustige dorpen en vriendelijke mensen, die de deur niet bij elkaar platlopen maar wel samen de Maibaum opzetten en elk jaar de winter verjagen met een groot Burgfeuer.

Boek Anja KrabbenIn Een huis in de Eifel beschrijft ze natuur en cultuur van de Eifel, de eigenaardigheden van de inwoners van deze rustige streek en andere typische Eifeler zaken. Tevens heeft ze Nederlanders geïnterviewd die permanent in de Eifel wonen en vaak ook werken, in hun eigen watermolen, motorhotel of boerenbedrijf. Verder bevat het boek beschrijvingen van bijzondere plekken, zoals een muizenvalmuseum, een sprookjesachtig kasteel dat al meer dan 850 jaar het eigendom is van één familie, pittoreske wijngebieden en vreemde vulkaanverschijnselen. En er worden praktische tips gegeven over het kopen van een huis in deze prachtige en rustige streek. Dat maakt Een huis in de Eifel tot reisgids, dagboek en handboek in één.

Anja Krabben is freelance journalist/schrijver en als oprichter van Stichting Eindelijk uitgever van boeken en tijdschriften. Ze maakt vooral boeken en tijdschriften over onderwerpen die haar interesseren en die ze zelf graag had willen lezen maar die er nog niet waren. Zo is ook dit boek ontstaan, uit enthousiasme voor de Eifel, een enthousiasme dat ze graag wil delen.

Een huis in de Eifel heeft een formaat van 14 x 21 cm, bevat 208 pagina's, is luxe uitgegeven met een hardcover en veel kleurenfoto's en kost slechts € 19,90.

Bestel het boek op: www.stichtingeindelijk.nl

 

>> Steden en dorpen in de Eifel