Aken stadsgids

Aken is liefde op het eerste gezicht. De stad is het domein van voetgangers. De straten nodigen uit tot flaneren, wandelen en winkelen. Cultuur en historie zijn volop aanwezig. Een stad vol levendigheid die niet snel zal vervelen. Ontdek het zelf in Aken.

Blik op de stad

 

Aken informatie

Hotelzoeker Aken

Bezienswaardig in de stad

 

Eifel

Kerstmarkt in Aken

Ingang kerstmarkt
De jaarlijkse kerstmarkt in Aken mag zich elk jaar weer verheugen op vele tienduizenden bezoekers uit Duitsland maar zeker ook daarbuiten.
De sfeervolle omgeving rondom de Dom en het stadhuis is een lust voor het oog door de vele mooi versierde kraampjes en de schitterende lichtjes. De steegjes en pleinen in dit deel van de binnenstad van Aken zijn gedurende de kerstmarkt omgetoverd tot een echt kerstdorp waar het meer dan goed toeven is. Terwijl kinderen zich vermaken in een van de draaimolens snoepen volwassenen van allerlei versgemaakte lekkernijen of drinken warme glühwein. Naast etenswaar als kerstgebak en diverse (streek) gerechten zijn er allerlei soorten snuisterijen te koop. Denk bijvoorbeeld aan ambachtelijk aardewerk, sierraden en allerlei kerstdecoratie en mooie versieringen om het huis in kerstsfeer te brengen.

Kerstmarkt foto: Bernd Schröder / ats - Kerstmarkt met stadhuis op de achtergrond

foto: Bernd Schröder / ats - De dom omgeven door de sfeervolle kraampjes

Kaart van Aken