Eifelgids.nl

Welkom op Eifelgids.nl
Het online magazine over het prachtige Eifellandschap in Duitsland.

Eifel informatie


Hotelzoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Doe tips

Eifel

Bad Neuenahr-Ahrweiler in de Eifel

Gelegen in het groene Duitse Ahrdal, ligt de stad Bad Neuenahr-Ahrweiler in de Eifel. Historische stadsmuren zijn de stille getuigen van een bewogen geschiedenis waarvan onder meer de Romeinen een belangrijk deel van uit hebben gemaakt. Het Romeinse Keizerrijk heeft haar elegante sporen nagelaten in onder meer de straten en op heel wat uiteenlopende gebouwen van de stad. Tegenwoordig echter, wordt het imposante verleden gecombineerd met een breed aanbod entertainment, talrijke restaurants en gezellige cafés.

Ahrweiler Foto: www.tourbee.de

Tussen de bossen en de wijngaarden

Bad Neuenahr-Ahrweiler in de Eifel bevindt zich te midden van schilderachtige bossen, velden en wijngaarden. Zowel in en om de stad is er een scala aan wandel- en fietsroutes en zijn er mogelijkheden om zowel de gezondheid als de innerlijke mens van nieuwe energie te voorzien. Actieve gasten waarderen onder meer het bosklimpark, de Rotweinwanderweg en het Ahrsteig en Nordic Fitness Park. Cultuurliefhebbers genieten van al het moois dat zich in de Roemervilla bevindt, zij dwalen urenlang rond binnen de Ahrweilers stadsmuren en komen tot rust tijdens de culturele activiteiten die regelmatig in het stadspark plaatsvinden. Bad Neuenahr-Ahrweiler heeft bovendien tal van groene parken, wandelwegen langs de Ahr oever, openbare zwembaden en terrasjes waar het uitstekend vertoeven is.

Bronwater, Eifel modder en Ahr wijn

Bad Neuenahr-Ahrweiler in de Eifel is vooral bekend om de beroemde Apollinaris bron die in 1852 werd ontdekt door wijnhandelaar Georg Kreuzberg. Na onderzoek bleek dat het water afkomstig uit de bron geschikt was en is voor gebruik als tafelwater en een heelkundige werking heeft voor onder meer inwendige ziekten. Tezamen met andere bronnen werd met de Apollinaris bron de basis voor het huidige spa-complex Neuenahr aangelegd. Het thermaal water heeft een ontspannende werking en een positieve invloed op het welzijn. Even helemaal tot rust komen en kiezen voor een wellnessbehandeling met Eifel modder en na afloop een goed glas Ahr wijn drinken, ook dat is Bad Neuenahr.

Bad Neuenahr-Ahrweiler

Bad Neuenahr-Ahrweiler in de Eifel: activiteiten en evenementen

Liefde voor het leven zit in de genen van alle generaties die de stad Bad Neuenahr bevolken. Hier worden evenementen, festivals en activiteiten met een hoogwaardige kwaliteit georganiseerd die worden gekenmerkt door traditie. Bad Neuenahr is één van de meest gevarieerde steden tussen Bonn en Koblenz waar jaarlijks terugkerende evenementen plaatsvinden. Tot de meest bezochte evenementen behoren onder meer:

  • Rustieke wijnfeesten
  • Konzert im Park
  • Köchemarkt
  • Weihnachtsmarkt
  • Jazz Festival
  • Ahrtaler Gipfelfest

Bad Neuenahr-Ahrweiler in de Eifel is een stad die zeker bezocht moet worden!

>> Dorpen en steden in de Eifel


Grotere kaart weergeven