Eifelgids.nl

Welkom op Eifelgids.nl
Het online magazine over het prachtige Eifellandschap in Duitsland.

Eifel informatie


Hotelzoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Doe tips

Eifel

De Nürburgring

Nürburgring

In de Hoge Eifel werd in de jaren twintig van de vorige eeuw een racecircuit gebouwd. Het Grand Prix-circuit werd van 1925 tot 1917 aangelegd rond de Nürburg als werkgelegenheids-project om zo de economie in de Eifel een impuls te geven. Het toenmalige circuit werd in een achtvorm aangelegd. Het parcours had een lengte van 28 km. Het bestond toen uit de Nordschleife (22,8 km) en Südschleife (7,7 km) waarop rond 1930 sensationele races werden gehouden met de beroemde Silberpfeile van Mercedes. hiermee groeide het circuit in de jaren erna uit tot één van de beroemdste ter wereld. Sinds 1976, na een bijna dodelijke crash worden er op het oude parcours geen formule-1 races meer gehouden.

Parcours circuit

In 1984 werd begonnen met een nieuw circuit naast het oude. Hierop werden wel weer formule-1 races op gehouden, echter waren deze een stuk minder uitdagend dan op het originele parcours. Groot verschil was ook de baanlengte, deze ging van 28 naar 5,15 km. Vele bekende F1-coureurs waaronder Michel Schumacher behaalde hier grote successen en wonnen veel prijzen. In 2002 werd de nieuwe baan nogmaals aangepast om een gevaarlijke bocht te mijden.

Naast autoraces worden ook andere zaken georganiseerd op de Nürburgring. Zo zijn er jaarlijks oldtimershows en kan men als leek ook ervaren hoe het is om in een (race) auto over circuit te rijden. Ook worden er weleens wielerwedstrijden en hardloopevenementen gehouden. Tot 2014 werd het muziekfestival Rock am Ring er ook gehouden. Verder is er een winkelcentrum, museum en indoor themapark rondom de racerij te vinden. Genoeg te doen dus voor een spectaculair dagje uit.

>> Steden en dorpen in de Eifel