Eifelgids.nl

Welkom op Eifelgids.nl
Het online magazine over het prachtige Eifellandschap in Duitsland.

Eifel informatie


Hotelzoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Doe tips

Eifel

Reifferscheid

Reifferscheid is een karakteristiek voorbeeld van een burchtstadje in de Eifel. Het is een prachtig stadje dat samen met de burcht en kerk is omgeven door een grote aaneengesloten muur. Deze ringmuur is met poorten en torens is bijna geheel behouden gebleven wat zo bijzonder is.

Van de burcht is helaas maar een ruine over. De burcht werd in de 14e eeuw gebruikt door roofridders die de wijde omgeving schrik aanjoegen. In 1689 werd hier een prachtig slot gebouwd in barokstijl. Helaas werd het door de Franse bezetters in brand gestoken. Alleen het wachtlokaal met twee torens bleven bewaard voor het nageslacht. Ook de St. Matthiaskirche met zijn laat-gotisch uiterlijk is bezienswaardig. Deze kerk werd ook binnen de muur gebouwd.

De omgeving van Reifferscheid nodigt uit om al wandelend te worden ontdekt. Hier is dan ook voldoende gelegenheid voor gezien de vele mooie wandelroutes die er te vinden zijn. In het stadje zijn de nodige restaurants te vinden en zijn er een aantal hotels en pensions om een plek voor de nacht te zoeken.

>> Dorpen en steden in de Eifel


Grotere kaart weergeven