Eifelgids.nl

Welkom op Eifelgids.nl
Het online magazine over het prachtige Eifellandschap in Duitsland.

Eifel informatie


Hotelzoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Doe tips

Eifel

Teufelsschlucht

Teufelsschlucht

Zin in een avontuurlijke wandeling? bezoek dan de Teufelsschlucht. Deze is te vinden bij het plaatsje Irrel. In het bezoekerscentrum is allerlei informatie te vinden over deze bijzondere plek in de zuidelijke Eifel.
Het bezoekerscentrum is tevens startpunt van een aantal goed bewegwijzerde wandelingen. Zo zijn er 3 rondgangen te maken variërend in lengte van 1,8 tot 5,8 kilometer. Alle 3 de wandelingen zijn overigens prima te doen. Stevig schoeisel en een goed ter been zijn is een vereiste om de wandeling aan te kunnen. Samen met kinderen is dit ontzettend leuk om te doen.

Parcours circuit

Het gebied waar de routes door heen lopen staan vol grillige hoge rotspartijen. Rotswanden volgegroeid met mossen zorgen op sommige plekken voor een sprookjesachtige aanblik. Meest spectaculair is het gedeelte door de schlucht zelf. Deze is 28 meter diep en 1 meter breed!
Via een smal trappetjes zou je ineens last kunnen krijgen van een beknellend gevoel.

De wandelingen zijn dus niet geschikt voor ouders met buggy's en kinderwagens. Zoals eerder aangegeven is in het bezoekerscentrum de nodige informatie te krijfen over deze mooie kloof. Ook is er een bistro waar eventueel het een en ander genuttigd kan worden na het wandelen.

Adresgegevens:
Naturparkzentrum Teufelsschlucht
Ferschweilerstraße 50
54668 Ernzen

>> Steden en dorpen in de Eifel