Eifelgids.nl

Welkom op Eifelgids.nl
Het online magazine over het prachtige Eifellandschap in Duitsland.

Eifel informatie


Hotelzoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Doe tips

Eifel

Op wintersport in de Eifel

Op de ski's in de Eifelfoto: www.rp-online.de
Hoewel de Eifel niet heel hoog is, zijn er in het gebied toch een aantal wintersportgebieden die voor toeristen uit Nederland zeer aantrekkelijk zijn. Een groot voordeel is de bereikbaarheid. Voor het overgrote deel zijn de gebieden vanuit Nederland binnen een halve dag tot een dag reizen met de auto te bereiken. De gebieden zijn kleinschalig, waardoor het verblijf er gezellig is, zeker voor hele gezinnen. Bovendien zijn de prijzen voor de skiliften niet astronomisch. En wat voor Duitse toeristen vooral van belang is: er zijn bijna overal goede rodelbanen beschikbaar. Rodelen is immers de Duitse volkssport nummer twee.

Van tien skigebieden geven we hieronder de belangrijkste kenmerken.

Weißer Stein bij Hellenthal-Udenbreth: Hoogte 690 meter, 1 piste van 550 meter, 1 sleeplift, 1 rodelbaan van 350 meter, 1 rodellift en goed bewegwijzerde wandelpaden en gespoorde loipen.

Schwarzer Mann bij Prüm:  Hoogte 697 meter, 2 pistes van 700 en 800 meter, 2 sleepliften, 1 natuurrodelbaan van 450 meter, 1 kinderrodelbaan, 1 rodellift, goed bewegwijzerde wandelpaden en gespoorde loipen, parkeergelegenheid en overnachtingsmogelijkheden.

Hollerath: Hoogte 640 meter, 1 rodelbaan van 150 meter, 8,1 km bewegwijzerde en gespoorde loipen, 2 km wandelpad.

Wolfsschlucht bij Prüm: Hoogte 570 meter, 1 piste van 600 meter, 1 sleeplift, 2 sneeuwkanonnen, bewegwijzerde en gespoorde loipen, skihut en parkeergelegenheid.

Skigebied Monschau: Skiliften, 60 km loipen, skischool, roddelhelling met kinderlift. In Rohren een alpinepiste en vier liften.

Hohe Acht/Jammelshofen Hoogte 550-747 meter, pistes van 800 en 400 meter, moderne liften en geprepareerde pistes, sleepliften, meerdere loipen, kinderrodelbanen, wandelpaden, parkeergelegenheid.

Skigebied bij Daun: Mäuseberg heeft een piste van 450 meter en skilift. Ernstberg heeft een langlaufvereniging met drie loipen in verschillende moeilijkheidsgraden.

Michelsberg bij Bad Münstereifel: Hoogte 588 meter, loipen, wandelpaden en rodelhelling.

Blankenheim: Loipen en rodelhelling. Nettersheim: 8 km rondloipe, rodelhelling.

 

>> Steden en dorpen in de Eifel