Eifelgids.nl

Welkom op Eifelgids.nl
Het online magazine over het prachtige Eifellandschap in Duitsland.

Eifel informatie


Hotelzoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Doe tips

Eifel

De Eifel - algemene informatie

Een vakantie in de Eifel is een bijzondere belevenis. Dit Duitse middelgebergte biedt een rijk scala aan mogelijkheden voor een korte of langere vakantie. Omdat het dichtbij ligt – de Eifel begint al als u bij Zuid-Limburg de Duitse grens overgaat – is het bij uitstek geschikt voor een lang weekend of een midweek. Door zijn lange geschiedenis die al begint voor de Romeinen, is het een met cultuur beladen gebied. Maar dat niet alleen; ook voor natuurliefhebbers is hier uitzonderlijk veel te beleven. Of u nu van wandelen, fietsen, varen, skiën, musea, architectuur, natuurparken, kratermeren en andere vulkanische verschijnselen houdt, iedereen vindt in de Eifel wel iets van zijn gading. Ontspanning en avontuurlijk zijn de sleutelwoorden die een vakantie in de Eifel kenmerken.

De vele goed bewegwijzerde wandel- en fietspaden door de prachtige afwisselende landschappen van bossen, glooiende weilanden en landerijen afgewisseld door pittoreske dorpen en steden, vormen in de lente, zomer en herfst een voortdurende bron van ontspanning. De stuwmeren, vooral in het noordelijke deel van de Eifel, vormen een bijna onuitputtelijke bron voor watersportvermaak. Of u nu van zwemmen, zeilen of surfen houdt. In de winter kunt u in plaats van fietsen ook ervoor kiezen om te gaan skiën, rodelen of langlaufen. Het brede culturele aanbod is in alle seizoenen beschikbaar. Alle steden en dorpen zijn eigenlijk wel bezienswaardig of hebben iets bijzonders te bieden. Duitsland is zuinig op zijn erfgoed en dat merk je aan de goed gerestaureerde en onderhouden monumenten. Op verschillende plekken in de Eifel zijn er bovendien monumenten van natuur en cultuur die op de UNESCO Werelderfgoedlijst prijken. Door de lange geschiedenis is de Eifel ook een gebied waar de cultuur hoogtij viert.

De Eifel is niet alleen bij uitstek geschikt voor een korte trip met zijn tweeën, maar ook voor het hele gezin om gedurende een paar weken vakantie te vieren. Voor kinderen valt er veel te beleven in de verschillende pretparken en de avontuurlijke routes die naast spanning educatie bieden. Wie “Eifel” zegt, zegt “doe-vakantie”. Al het avontuurlijke dat de Eifel te bieden heeft, is haast te veel om op te noemen. Na een dag van stevige inspanning is het heerlijk om een verkwikkende ontspanning te beleven in een van de vele kuuroorden of wellnesscentra die de Eifel met zijn vulkanische oorsprong te bieden heeft. De gezonde en schone lucht wordt al eeuwen geprezen en de heilzame bronnen zorgen met allerlei soorten bronwater voor een bijzondere beleving.

>> Dorpen en steden in de Eifel