Eifelgids.nl

Welkom op Eifelgids.nl
Het online magazine over het prachtige Eifellandschap in Duitsland.

Eifel informatie


Hotelzoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Doe tips

Eifel

Baustert

Baustert is een dorp met nog geen 500 inwoners in kreis Bitburg-Prüm in de Eifel. Het dorp is een officieel erkend toeristenoord (Fremdenverkehrsort). Baustert ligt aan de rand van het Natuurpark Zuid-Eifel en wordt doorstroomd door de drie beken Mühlbach, Watzbach en Eschbach. Baustert is over de weg te bereiken via de B50, de K9, K10 en K65.

De geschiedenis van Baustert gaat ver terug. Het dorp wordt al in 893 voor het eerst in een oorkonde genoemd. Op grond van de naam vermoed men dat het dorp al in de Karolingische tijd is gesticht. In de late middeleeuwen viel het dorp onder Luxemburgs bestuur en viel gedeeltelijk onder de heerschap Bettingen en de heerschap Beuerburg. In 1794 werden de Oostenrijkse Nederlanden, waartoe ook het hertogdom Luxemburg behoorde door de Franse revolutionaire troepen bezet en in 1795 geannexeerd. Baustert werd de hoofdkern van een zogenoemde Mairie. Na het Weense congres in 1815 viel de regio waartoe Baustert behoorde toe aan het koninkrijk Pruisen.

De status van toeristenoord in het natuurpark Zuid-Eifel maakt van Baustert een gewilde plek om een rustige vakantie door te brengen. Op cultureel gebied is de Gnadenskapelle uit de zeventiende eeuw een bezienswaardigheid van het dorp. Het dorp is een paar vakantiewoningen rijk.

>> Dorpen en steden in de Eifel


Grotere kaart weergeven