Eifelgids.nl

Welkom op Eifelgids.nl
Het online magazine over het prachtige Eifellandschap in Duitsland.

Eifel informatie


Hotelzoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Doe tips

Eifel

Brücktal

Brücktal is een heel kleine gemeente van slechts 71 inwoners in de kreis Vulkaneifel in het midden van de Eifel. Brücktal ligt aan de plek waar drie beken, de Winsbach, de Welcheratherbach en de Nitzbach, samenvloeien, ongeveer twintig kilometer ten noorden van Daun en vlakbij de Nürburgring. Brücktal is over de weg te bereiken via de B258, B410 en de L94.

De naam van Brücktal, die vroeger kortweg Brück luidde, is afgeleid van een brug die zich vroeger op deze plek over de Nitzbach bevond. In de middeleeuwen was Brücktal een erfgoed van de graven van Are-Hochstaden en tot het eind van de achttiende eeuw behoorde het gebied aan de keurvorst van Keulen en viel het administratief onder het Amt Nürburg. Na de bezetting door de Franse revolutionaire troepen in 1798 viel het tot 1814 onder het canton Adenau. Bij het Weens congres in 1815 werd het hele gebied van de Eifel toegewezen aan het koninkrijk Pruisen en werd de gemeente weer Duits. Met een grootscheepse gemeentelijke herindeling kwam Brücktal in de kreis Vulkaneifel. Op 1 januari 1971 werd Brück omgedoopt in Brücktal.

Tot de bezienswaardigheden van Brücktal behoren twee wegkruizen en de Sint Blasius en Wendelinuskerk uit 1733. De omgeving van Brücktal is uitstekend geschikt voor het maken van prachtige wandel- en fietstochten. De overweldigende natuur biedt vele ontspanningsmogelijkheden. De omgeving biedt voldoende overnachtingsmogelijkheden om Brücktal als uitvalsbasis voor een vakantie in de Eifel te kiezen.

>> Dorpen en steden in de Eifel


Grotere kaart weergeven