Eifelgids.nl

Welkom op Eifelgids.nl
Het online magazine over het prachtige Eifellandschap in Duitsland.

Eifel informatie


Hotelzoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Doe tips

Eifel

Vakantiepark Kronenburger See

Vakantiepark Kronenburger See
Hogenboom Vakantieparken heeft in de Eifel één leuk vakantiepark waar u terecht kunt. Vakantiepark Kronenburger See is aan te bevelen en wordt nader toegelicht.

Kronenburgersee

Vakantiepark Kronenburger See is prachtig gelegen op een helling van een heuvel bij het meer, Kronenburger See. Liefhebbers van water zijn hier dus zeker op hun plek. Vlakbij ligt het oude vestingstadje Kronenburg wat zeker bezocht moet worden. In de prachtige omgeving is het plezierig wandelen en fietsen. De huisjes zijn beschut gelegen en zijn deels uitgevoerd in vakwerkstijl. De omgeving nodigt uit tot actief bezig zijn. Er is dan ook volop mogelijkheid tot bijvoorbeeld mountainbiken. In de Kronenburger See kan worden gevist met speciale vergunning. Ook is het mogelijk een waterfiets of botje te huren. In de omgeving valt verder veel te zien en te ontdekken.

Het park in het kort

Op het park zijn diverse accommodaties te boeken geschikt voor 4 tot en met 12 personen.

169 bungalows

Er is een binnenzwembad met peuterbad. Voor de kids zijn er diverse speelplekken op het park met leuke speeltoestellen en er kan een fiets of botje worden gehuurd. In de recratiehal zijn ook diverse aktiviteiten te doen, ideaal als het weer even wat minder is.

Ook voor de inwendige mens kunt u op het park terecht. Zo zijn er een restaurant en een snackcorner aanwezig. Voor de kleine boodschappen is er een parkshop.

>> Zoek bungalow Zoek aanbiedingen vakantiepark Kronenburger See


Algemene info over vakantieparken in de Eifel

De huisjes in de vakantieparken zijn ideaal als onderkomen voor een weekendje weg of een langer vakantieverblijf in de Eifel.
De vakantiehuisjes beschikken vaak over een compleet inrichting. Denk daarbij aan de keuken, vaak met magnetron en oven, een badkamer met douche en of ligbad en in de luxere versies een sauna. Voor s ’avonds is er de TV met alle bekende Nederlandse zenders. Een DVD speler en audioset zijn ook vaak te vinden in de vakantiebungalows. Per type huisje varieert de grote en het aantal slaapkamers. De meest gangbare huisjes bieden plaats aan 4 tot 6 personen. Daarnaast zijn er grotere uitvoeringen die geschikt zijn voor groepen van 8 tot 12 personen of meer. Elke bungalow is gezellig ingericht en volledig gemeubileerd. Naast cv verwarming behoort een openhaard of houtkachel ook vaak tot de inrichting. Een eigen terras met tafels en stoelen maken de vakantiewoning compleet.

De Eifel kenmerkt zich door het bergachtige landschap begroeid met donkere en dichte bossen. In het gebied zijn vele mooie dorpjes en oude steden te vinden.  Eeuwen oude vakwerkhuizen en middeleeuwse kerken en kloosters bepalen de dorps-en stadsgezichten. Dit is het fraaie decor van uw verblijf in de Eifel.  Binnen enkele uren rijden bent u in dit mooie vakantiegebied aangekomen. In deze regio zijn een aantal mooie en veelal kindvriendelijke vakantieparken gelegen.

>> -


>> Steden en dorpen in de Eifel