Eifelgids.nl

Welkom op Eifelgids.nl
Het online magazine over het prachtige Eifellandschap in Duitsland.

Eifel informatie


Bezienswaardige steden en dorpen

Hotel snelzoeker

Hasenfeld

Hasenfeld Bezienswaardigheden Toeristische Informatie

Eifelgids.nl dus!

Welkom op Eifelgids.nl
Het online magazine over het prachtige Eifellandschap in Duitsland.

Eifel informatie


Bezienswaardige steden en dorpen

Hotel snelzoeker

Hasenfeld

Hasenfeld is een dorp van ongeveer 1100 inwoners in de gemeente Heimbach in kreis Düren in de Eifel. Hasenfeld ligt boven het dal van de Roer, de rivier die bij Roermond in de Maas uitmondt, in de Roereifel en het Nationalpark Eifel. Hasenfeld ligt vlakbij het stuwmeer in de Roer. Over de weg is Hasenfeld via de L15 te bereiken.

Uit oude geschriften blijkt dat in Hasenfeld al eeuwenlang een kermis gehouden wordt. Deze kermis is in moderne tijden een nieuw leven ingeblazen. Tot de bezienswaardigheden van Hasenfeld behoort in de eerste plaats Sint Johannes Nepomukkapel uit 1754 die in de Tweede wereldoorlog bijna helemaal verwoest was, maar die nu weer geheel herbouwd is. Een andere belangrijke trekpleister van Hasenfeld is het stuwmeer in de Roer. Dit meer is bij uitstek geschikt voor waterrecreatie in al zijn vormen, zoals zwemmen, zeilen, roeien, vissen enzovoort. Bovendien is in de elektriciteitsturbine het RWE Industriemuseum gevestigd.

Het is dus niet verwonderlijk dat de bevolking van Hasenfeld voor een groot deel leeft van het toerisme, want ook voor wandelen en fietsen is de omgeving fantastisch op de goed bewegwijzerde wandel- en fietspaden. Hasenfeld beschikt bovendien over een camping, zodat kampeergasten ook aan hun trekken kunnen komen.

>> Dorpen en steden in de Eifel


Grotere kaart weergeven