Eifelgids.nl

Welkom op Eifelgids.nl
Het online magazine over het prachtige Eifellandschap in Duitsland.

Eifel informatie


Hotelzoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Doe tips

Eifel

Naar de Eifel in de Herfstvakantie

In de herfstvakantie is de Eifel een zeer aangenaam gebied om op vakantie te gaan, dit komt onder andere door het landschap dat een rijke geschiedenis heeft. De Duitse Eifel is een laaggebergte wat ligt in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts. In het geologische tijdperk “tertiair” wat 66,0 tot 2,58 miljoen jaar geleden plaatsvond, was de Eifel een Vulkanisch gebied. 10.000 jaar geleden vonden de laatste uitbarstingen plaats, maar de geschiedenis leert ons dat toekomstige uitbarstingen niet uitgesloten zijn. Tegenwoordig is de Eifel een mooi gebied waar je als toerist onbezorgd kunt genieten van kleine bergjes, bossen en meertjes. 

Heerlijk de natuur in

De herfstvakantie in de Eifel vieren is heerlijk wanneer je ook de natuur in gaat. Je kan er wandelend of fietsend bijzondere flora en fauna ontdekken. Ga bijvoorbeeld op zoek naar oude beuken, spechten en talloze paddenstoelen. Zelfs bevers leven in dit gebied! De Eifel staat bekend om de goede kwaliteit van de wandelpaden en de bewegwijzering. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om met de fiets de Eifel te ontdekken. Voor alle type fietsers zijn er uitdagingen, van een sportieve tocht op de mountainbike tot een ontspannen en rustige rit op de e-bike. Tot slot kan er ook gebruik gemaakt worden van het water. Wildwateractiviteiten als kajakken en raften zorgen voor een unieke beleving. 

Lekker de stad in

De herfstvakantie in de Eifel geeft helaas niet altijd garantie op mooi weer. Met wat minder weer is een stad bezoeken een goede manier om meer te weten te komen over het dagelijks leven in de Eifel. Bekende steden in de Eifel zijn: Euskirchen, Monschau en Bad Münstereifel. Monschau is een historische stad met veel bijzondere gebouwen en kerken, waarvan het “rode huis” het vaakst wordt bezocht. Ook Euskirchen en Bad Münstereifel staan bekend om de kerken en monumenten, zoals de Sint-Martinuskerk. 

In de grote steden in de buurt van de Eifel zijn vaak wat meer winkels te vinden voor de echte shopliefhebber. Grote steden in de buurt van de Eifel zijn: Aachen, Bonn, Koblenz, Köln en Trier. Zowel binnen als buiten de Eifel zijn leuke restaurantjes te vinden, waar uitgebreid kennis gemaakt kan worden met echte Duitse specialiteiten. 

Overige activiteiten

Natuurlijk valt er nog veel meer te beleven tijdens de herfstvakantie in de Eifel. Zo zijn er verschillende dierenparken zoals Eifel Zoo en Wild- & Erlebnispark Daun. Verder zijn Nationaal park Eifel, Burg Satzvey en Natuurpark en Geopark Vulkaneifel bijzondere uitstapjes. Tot slot, het beklimmen van de Hohe Acht met 747 hoogtemeters is een uitdaging die zeker niet mag ontbreken op de lijst!