Eifelgids.nl

Welkom op Eifelgids.nl
Het online magazine over het prachtige Eifellandschap in Duitsland.

Eifel informatie


Hotelzoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Doe tips

Eifel

Imgenbroich

Imgenbroich is een dorp in de gemeente Monschau. Imgenbroich ligt in de stadsregio Aken, direct ten noorden van Monschau op de hoogten van de Eifel dicht tegen de grens met België. Over de weg is Imgenbroich te bereiken via de B258.

mgenbroich wordt voor het eerst vermeld in een oorkonde uit 1361. De nederzetting behoorde tot het amt Monschau in het hertogdom Gulik. De economie van Imgenbroich dreef op de lakenindustrie die rond 1670 tot ontwikkeling kwam. De bloeitijd lag rond het eind van de achttiende eeuw. De lakenindustrie werd geleid door protestantse families in het overigens katholieke dorp. Tot 1794 was Imgenbroich onderhorig aan Gulik. In dat jaar bezetten Franse revolutionaire troepen het gebied van de linker Rijnoever. Deze bezetting duurde tot het eind van de Napoleontische tijd. In 1815 werd het hele gebied op het Weens congres aan het koninkrijk Pruisen toegewezen. Tussen 1883 en 1966 huisvestte Imgenbroich een winterlandbouwschool. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werd Imgenbroich bijna geheel door granaten verwoest. Tegenwoordig is Imgenbroich het industrie- en inkoopcentrum van Monschau. Imgenbroich beschikt bovendien over een eigen jeugdherberg in het gehucht Hargard.

Rond Imgenbroich liggen verschillende wandel- en fietspaden die goed bewegwijzerd zijn. De omgeving is dan ook prachtig en uitstekend geschikt voor het maken van lange tochten. Dit alles maakt Imgenbroich geschikt als een goed doel voor een dagtripje vanuit Nederland of als uitvalsbasis voor een vakantie in de Eifel.

>> Dorpen en steden in de Eifel


Grotere kaart weergeven