Eifelgids.nl

Welkom op Eifelgids.nl
Het online magazine over het prachtige Eifellandschap in Duitsland.

Eifel informatie


Hotelzoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Doe tips

Eifel

Rech

Rech is een dorp van ruim 550 inwoners in de kreis Ahrweiler in de Eifel. Rech ligt op de zuidelijke oever van de rivier de Ahr en aan de voet van de Steinerberg, een van de hogere bergen van het Ahrgebergte. Rech ongeveer tussen Bonn en Koblenz. Het wijndorp is een door de Duitse overheid erkend toeristenoord. Rech is bereikbaar via de B267 die ver het gemeentegebied voert. Bovendien is Rech met een station op het spoorwegnet aangesloten op de lijn Remagen-Ahrbrück (Ahrtalbahn).

Rech wordt voor het eerste vermeld in een oorkonde uit het jaar 1408. In de middeleeuwen was Rech een belangrijk bedevaartsoord. Pelgrims kwamen van heinde en verre in de kapel van Rech de heilige Lucia vereren. De plaatselijke stoffenmarkt, laken en linnen, profiteerde flink van deze toeloop. Rech werd in de middeleeuwen bestuurd door de heren van Saffenburg. Aan deze heerschappij kwam in 1704 een einde met de verwoesting van de burcht. De bouw van de stenen brug over de Ahr begon in 1721. Deze brug is de enige die de grote vloed van 1910 heeft overleefd.

De Nepomukbrug over de Ahr is dan ook een belangrijke bezienswaardigheid van Rech. Het oorspronkelijke standbeeld van de heilige Nepomuk is in 1789 in de diepte gestort, maar tegenwoordig prijkt een nieuw beeld van deze heilige p de brug. Verder is het Alte Winzerhaus, een vakwerkhuis uit de zeventiende eeuw en het hoofdkwartier van de wijncoöperatie van Rech, een belangrijk monument. Voor Rech is de wijnbouw een belangrijke bron van inkomsten voor een groot deel van de bevolking. Toerisme is voor Rech verder een belangrijke bron. De omgeving van Rech, aan de middenloop van de Ahr, is gekenmerkt door een ruig landschap, met steile hellingen en smalle kloven. In deze omgeving is het goed wandelen. Rech heeft twee hotels en een paar pensions waar de toeristen goed onderdak kunnen vinden.

>> Dorpen en steden in de Eifel


Grotere kaart weergeven