Eifelgids.nl

Welkom op Eifelgids.nl
Het online magazine over het prachtige Eifellandschap in Duitsland.

Eifel informatie


Hotelzoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Doe tips

Eifel

Biersdorf am See

Biersdorf am See is een klein dorp van bijna 550 inwoners in kreis Bitburg-Prüm, gelegen aan het stuwmeer Bitburg in der Eifel. Het dorp is een officieel erkend herstellingsoord (Erholungsort). Biersdorf am See ligt in het Natuurpark Zuid-Eifel ten noordwesten van de stad Bitburg. Het gemeentegebied varieert in hoogte van 280 tot 340 meter en ruim 63% van het grondgebied wordt voor landbouwdoeleinden gebruikt, slechts 13% is bebost. Biersdorf am See is over de weg te bereiken via de A60, de L5 en de L7.

De regio van Biersdorf am See was al in prehistorische tijden bewoond, wat wordt bevestigd door de vondsten van grafheuvels en ceramiek. De eerste vermelding in een oorkonde stamt echter pas van 1301. Het dorp behoorde lange tijd bestuurlijk tot Luxemburg. Biersdorf am See vormde samen met Wiersdorf een bestuurlijke eenheid in de proosdij Bitburg, die in 1672 aan de Freiherr von der Horst werd verkocht. Tijdens de Franse bezetting werd Biersdorf am See een zogenoemde Mairie en in 1815 kwam ook Biersdorf am See onder het bestuur van de Pruisische koning, als uitkomst van het Weens congres. Maar in 1856 verloor het dorp zijn zelfstandigheid toen het werd opgenomen in de gemeente Bickendorf. Sinds 1970 is Biersdorf am See deel van de gemeente Bitburger Land.

Tot de bezienswaardigheden van Biersdorf am See behoort de toeristische trekpleister, het stuwmeer Bitburg. Verder het natuurmonument “Rotlay”, een rotswand van rode zandsteen en het natuurmonument “Ulmen”. Hoewel Biersdorf am See klein is zijn er toch een aantal hotels en pensions voor de toeristen die langer in de omgeving willen verblijven.

>> Dorpen en steden in de Eifel


Grotere kaart weergeven