Eifelgids.nl

Welkom op Eifelgids.nl
Het online magazine over het prachtige Eifellandschap in Duitsland.

Eifel informatie


Hotelzoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Doe tips

Eifel

Vakantiepark Eifel

Centerparcs Park Eifel
Centerparcs heeft in de Eifel één leuk vakantiepark waar u terecht kunt. Vakantiepark Park Eifel is aan te bevelen en wordt nader toegelicht.

Park Eifel bij Gunderath

Vakantiepark Park Eifel is mooi gelegen op een beboste helling van een heuvel bij het Eifeldorp Gunderath. Dit park is ideaal voor ouders met kinderen vanwege de vele faciliteiten gericht op kids. De schitterende natuur van de Vulkaaneifel ligt hier aan uw voeten. Wanderlaars en Fietsers hoeven zich hier dus niet te vervelen. Ook actieve sporten als mountainbiken en nordicwalking kan men hier naar hartelust beoefenen. Op één van de vele meren in de omgeving kan men watersporten. Ook is het mogelijk waterfietsen of bootje te huren. Sporvissers zullen ongetwijfeld hier de nodige vissen aan de haak slaan. In de directe omgeving zijn gezellige vakwerkstadjes te bezoeken.

Het park in het kort

Op het park zijn diverse accommodaties te boeken geschikt voor 2 tot en met 8 personen. Bij Centerparcs noemen ze de vakantiehuisjes: Cottages.

De cottages zijn er in verschillende luxe niveaus: Comfort, Premium, VIP
Als u wilt ontbreekt het u aan niets in uw verblijf op Park Eifel.

Op Park Eifel is een er het waterparadijs Aqua Mundo. Voor alle leeftijden is hier dikke waterpret. Er zijn tevens sauna en welnessfaciliteiten. Voor de kids zijn er diverse speelplekken op het park met leuke speeltoestellen en er kan een fiets of botje worden gehuurd. In het Baluba indoor speelparadijs vervelende kinderen zich geen minuut. Ideaal voor als het weer even wat minder is.

Ook voor de inwendige mens kunt u op het park terecht. Zo zijn er onder meer een restaurant en een snackcorner aanwezig. Voor de kleine boodschappen is er een parkshop.

>> Zoek bungalow Zoek aanbiedingen vakantiepark Park Eifel


Algemene info over vakantieparken in de Eifel

De huisjes in de vakantieparken zijn ideaal als onderkomen voor een weekendje weg of een langer vakantieverblijf in de Eifel.
De vakantiehuisjes beschikken vaak over een compleet inrichting. Denk daarbij aan de keuken, vaak met magnetron en oven, een badkamer met douche en of ligbad en in de luxere versies een sauna. Voor s ’avonds is er de TV met alle bekende Nederlandse zenders. Een DVD speler en audioset zijn ook vaak te vinden in de vakantiebungalows. Per type huisje varieert de grote en het aantal slaapkamers. De meest gangbare huisjes bieden plaats aan 4 tot 6 personen. Daarnaast zijn er grotere uitvoeringen die geschikt zijn voor groepen van 8 tot 12 personen of meer. Elke bungalow is gezellig ingericht en volledig gemeubileerd. Naast cv verwarming behoort een openhaard of houtkachel ook vaak tot de inrichting. Een eigen terras met tafels en stoelen maken de vakantiewoning compleet.

De Eifel kenmerkt zich door het bergachtige landschap begroeid met donkere en dichte bossen. In het gebied zijn vele mooie dorpjes en oude steden te vinden.  Eeuwen oude vakwerkhuizen en middeleeuwse kerken en kloosters bepalen de dorps-en stadsgezichten. Dit is het fraaie decor van uw verblijf in de Eifel.  Binnen enkele uren rijden bent u in dit mooie vakantiegebied aangekomen. In deze regio zijn een aantal mooie en veelal kindvriendelijke vakantieparken gelegen.

>> -


>> Steden en dorpen in de Eifel