Eifelgids.nl

Welkom op Eifelgids.nl
Het online magazine over het prachtige Eifellandschap in Duitsland.

Eifel informatie


Hotelzoeker

Bezienswaardige steden en dorpen

Doe tips

Eifel

Schuld

Schuld is een dorp met slechts 700 inwoners in kreis Ahrweiler en behoort tot de gemeente Adenau. Het dorp is een door de Duitse overheid erkend toeristenoord. Het pittoreske Schuld ligt in het hartje van de Eifel, dicht bij de Nürburgring. Schuld ligt in een bocht van de Ahr, zodat die tweemaal het dorp doorkruist omgeven door steile rotsen. Over de weg is Schuld via de L73 te bereiken.

Schuld wordt voor het eerst genoemd in een oorkonde uit 975. Dat was de aangelegenheid voor het dorp om in 1975 het duizendjarig bestaan te vieren. Uit andere bronnen kan worden afgeleid dat Schuld al in de zevende en achtste eeuw bestond als een plek waar door de Franken recht gesproken werd. Maar zelfs vondsten uit de Romeinse tijd doen vermoeden dat het gebied al eerder bewoond is geweest. Schuld was onderhorig aan het graafschap Nürburg. Later viel Schuld bestuurlijk onder de aartsbisschop van Keulen. De dertiende-eeuwse kerk werd in 1923 herbouwd, maar in de Tweede Wereldoorlog volledig vernield. In 1970 is de Gertrudiskerk vergroot en gerenoveerd. Verder is in Schuld de Schornkapel bezienswaardig.

De overweldigende natuur van de Eifel nodigt uit tot ontspanning. In het gebied rond Schuld zijn dan ook mooie wandel- en fietstochten te maken. Door Schuld leidt het Ahrfietspad en ook het langeafstandswandelpad de Ahrsteig. Op het gebied van overnachting is in Schuld ook van alles te vinden. Er zijn hotels, pensions en vakantiewoningen. Voor de kampeerders is er een camping. Hierdoor is Schuld een uitstekende uitvalsbasis voor een vakantie in de Eifel.

>> Dorpen en steden in de Eifel


Grotere kaart weergeven